Lezing Future Chemistry

Op woensdag 8 februari vond er een lezing van Future Chemistry plaats waarbij er 20 studenten van Chemie aanwezig waren. De lezing werd gegeven door Inge Diederen. FutureChemistry is een bedrijf die zich focust op de ontwikkeling en implementatie van flow chemie instrumenten en processen. In de lezing zal het bedrijf, radiochemie en uniforme nanodeeltjes aanbod komen.

Voordelen van flow-chemie, zoals een betere controle van de reactie parameters, hogere opbrengsten, minder afval en een verhoogde veiligheid, zou een leuke functie zijn voor radiochemie De Flowsafe van FutureChemistry is een automatische microreactor dat dient voor de synthese van nieuwe en routinematige PET-tracers.

Het gebruik en de synthese van nanodeeltjes is een van de meest veelbelovende technieken van het laatste decennium. Terwijl nanodeeltjes nog steeds worden gemaakt in batch vaten, kan continue stroming belangrijke voordelen bieden. Bijvoorbeeld met behulp van een continue stroom stelt onderzoekers in staat om hoogwaardige nanodeeltjes met een goede grootte uniformiteit te verkrijgen. De studenten krijgen tevens een interessante live demonstratie (invulling is geheim).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *