Uzin Utz

Over ons

Uzin Utz Nederland levert met de merken Uzin, Wolff, Pallmann, Arturo en Codex alles voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloeren. Ruim 60 jaar geleden zijn wij begonnen met de productie van lijm. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een internationale organisatie met een groot aantal productgroepen die allemaal ‘iets’ met vloeren te maken hebben. Bijvoorbeeld gietvloeren, parketolie en lak, diverse soorten lijm en egalisatie.

 

Met onze innovatieve productiemethoden, een vakkundig technisch advies en meer dan 150 enthousiaste medewerkers leggen wij de basis voor de vloeren die onze klanten maken. Wij maken deel uit van een beursgenoteerd familiebedrijf met hoofdvestiging in het Duitse Ulm.

 

Bij Uzin Utz Nederland vinden we duurzaamheid belangrijk. Dat vind je terug in ons assortiment en in onze verpakkingen. Daarnaast hebben wij bij de bouw van ons nieuwe bedrijfspand onze visie op duurzaamheid vertaald naar een praktische manier van bouwen en produceren. Hierdoor worden de meeste producten die door ons worden verkocht, geproduceerd in de “groenste” fabriek van Nederland.

 

Wat kun je verwachten als je bij ons stage komt lopen of gaat afstuderen?

Je krijgt een opdracht die te maken heeft met het verbeteren van bijvoorbeeld een toplak of een verdieping van een onderwerp dat hieraan gerelateerd is. Onze laatste stagiair heeft bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar bindmiddelen die minder impact hebben op de mens of die, met andere woorden, ‘minder zwaar gelabeld’ zijn. Een nieuwe opdracht zou kunnen zijn om de milieu- impact van een gietvloer te verlagen. Dit vergt niet alleen chemische kennis, maar betekent ook verdieping van jouw kennis! Want, hoe kun je ervoor zorgen dat een product, meetbaar, minder impact heeft op de aarde?  Een andere opdracht zou kunnen zijn om te onderzoeken wat de impact van het gebruik van (gezuiverd) regenwater in onze kleefstoffen is.

 

Over het werken op onze R&D afdeling

De afdeling R&D (Research en Development) in Haaksbergen ontwikkelt producten voor de merken Arturo en Uzin. Daarnaast zorgt deze afdeling er ook voor dat de kwaliteit van de kleefstof‑ en vloersystemen gewaarborgd is als ze onze fabriek verlaten. Bij de ontwikkeling ligt de nadruk op het bedenken van nieuwe producten en optimaliseren van bestaande producten. Wij zorgen ervoor dat bijvoorbeeld een primer, gietvloer of lak de eigenschappen krijgt die onze klanten prettig vinden. Wat begint als een concept bij onze afdeling Product Management, wordt een product op het R&D! Daarnaast worden er ook producten getest en stalen gemaakt speciaal voor, of op aanvraag van, onze klant. Jouw (wellicht) toekomstige collega’s op ons R&D hebben een hoog kwaliteitsbewustzijn en kunnen zeer nauwkeurig werken. Wat het werk erg leuk maakt is de goede sfeer. Bovendien is er een goede samenwerking met diverse afdelingen intern, met de R&D afdeling van ons moederbedrijf in het Duitse Ulm, maar ook met bedrijven buiten Uzin Utz. Het grote voordeel van samenwerking met andere bedrijven is dat dit onze innovatiekracht vergroot.

 

Wat is de rol van ons R&D bij het verduurzamen van onze producten?  

Wij hebben niet alleen de blik op het ‘hier en nu’, maar kijken vooral naar de toekomst. Er zijn veel uitdagingen, maar de belangrijkste uitdaging is het verduurzamen van onze producten. Soms worden we hiertoe gedwongen door veranderende wetgeving. Maar, we worden vooral gedreven door onze strategie met de naam “PASSION”. Vanuit deze strategie werkt ons R&D intensief samen met de afdeling duurzaamheid. Ons doel is om onze producten, door middel van een index, aantoonbaar duurzamer te maken. Samen zorgen we ervoor dat de producten meetbaar minder impact krijgen op ons milieu!

 

Op welk gebied is ons R&D bezig met duurzaamheid?

De focus van onze ontwikkeling ligt op het vervangen van materialen die een negatieve impact hebben op onze omgeving. Onze visie is dat dit vooral kan met bestanddelen die regionaal gewonnen worden en door aardolie gebaseerde ingrediënten te vervangen door meer “bio-based” grondstoffen. Doordat de focus van onze productontwikkeling al een aantal jaren ligt op de “vergroening” zie je dat het duurzaam ontwikkelen nu ook echt in het DNA van onze afdeling zit.

 

Wat is het doel van ons R&D voor de toekomst?

Het doel op langere termijn is om nóg meer producten te leveren die vrij zijn van labels en zodoende een gezond arbeidsklimaat voor onze klanten opleveren. Uiteraard met behoud van comfort en gemak bij de verwerking van onze mooie producten.

 

Meer informatie?

Wil je meer weten over Uzin Utz ? Check dan de website via www.uzin-utz.com