Excursie Mesa+

Op dinsdag 4 april vond er een excursie naar het Mesa+ nanolab van de Universiteit Twente plaats. Er zijn 30 studenten mee geweest. De grote groep werd opgedeeld in vier kleinere groepen waarvan twee groepen met chemie studenten en twee groepen met BML-studenten. De studenten hebben de cleanroom gezien, hebben een bezoek gebracht aan de AST en BIOS laboratoria en hebben presentaties gezien van 2 studenten/werknemers van de Universiteit Twente over hun projecten en een presentatie van een afstudeerster van Saxion die tevens heeft verteld over de minor nanotechnologie. 
Op het AST-lab hebben de studenten kloppende hartspiercellen die zijn gevormd uit huidcellen, en er is verteld hoe ze de leefomstandigheden voor deze cellen willen optimaliseren. 
Op het BIOS-lab hebben de studenten verschillende lab-on-a-chip modellen gezien en toepassingen hiervan. 
Aangezien er ook presentaties en rondleidingen gegeven zijn door (oud) Saxion studenten is het nu voor de huidige Saxion studenten ook goed te zien dat je ook met een hbo-opleiding ook een afstudeerstage of een (pre)master aan de Universiteit Twente kunt doen, is het misschien iets toegankelijker en weten ze nu welke contactpersoon(en) ze kunnen contacteren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *